Journey • Alghero

3/05/2016


Spring break adventures. 

 De spring break zat er aan te komen... hoe kon je dat beter inplannen dan met een reis. Daar zaten we dan naar paar dagen joken over vakantie plannen vrijwel serieus naar het schermpje te kijken en  te bedenken ja maar waar naar toe? Tot het ultieme idee van een surprise reis, bestemming onbekend...
We hadden uiteindelijk onze reis geboekt via verassing tickets en toen kwam de nieuwsgierigheid waar gingen we nou naar toe. Uiteindelijk kreeg mijn vriend het verlossende mailtje. Maar ik had vanaf het eerste moment al bedacht ik wou de bestemming niet weten. Toch groeide de verlangens om te weten waar wij nou dan toch naar toe gingen. Bergen? ja Zee? ja ehm ehm... Wat eten ze daar?
Je moest glimlachen : ja als ik dat verteld weet je het. En toen gaf je de hint mmmmmm... ik heb best wel zin in pizza. 
ITALIË 
Niet dat het daar veel duidelijker van werd maar hey Italië is niet verkeerd toch?
Je vertelde dat het op een eiland was en dat het er super mooi was. Uiteindelijk legde je uit dat het een eiland was genaamd Sardinië en het plaatsje heette 

ALGHERO



DAY 1

En daar stonden dan de 2 meest georganiseerde mensen van de universum op het eiland. Eh ja.. was dat maar zo nog een klein detail wij konden geen Italiaans en italianen bijna tot geen Engels.
 LET THE FUN BEGIN.
Nog een leuk detail het was bijzonder weer nou ja voor ons Nederlanders niet. Maar hey als je naar Italie gaat verwacht je het niet... Het regende. Dus daar in de regen en met onze handen en voeten waren wij erachter gekomen er ging dus een bus naar het centrum waar ons hotel was. Door de stromende regen en plassen die boven de bus uit spetterden als de bus er door heen reed en de put deksel die water spuwden waren we bij ons hotel. Na een snelle warme douche en droge kleding ging we in de regen de stad verkennen... De lege stad wat bleek dus het was siësta. ( we didn't noticed that)


DAY 2

We werden wakker en er was zon vol overgoten zon. Ken je die ochtenden die perfecte ochtenden? Zon die sneaky tussen je gordijnen door schijnt. En als je die gordijnen open doet je de blauwe lucht ziet met die o zo perfecte zachte witte wolken. We kleden ons om aten ons ontbijt en gingen wandelen door het bos langs de blauwe zee. Tot dat we aankwamen in een rustig klein dorpje genaamd Fertilla. Je lachte en merkte op dat mijn sproetjes meer waren geworden. (snap jij bent ook soms best wel schattig mocht je het lezen) En na de wandeling ontdekte wat echte Italiaanse espresso inhield. Oh damn wat was die espresso sterk... maar het zorgde wel voor de slappe lach.



DAY 3

Poging 2 om het centrum te ontdekken ging al een stuk beter. Het bleek dus beschermd te zijn door de oude stads muren. Daar waren we dan omringt met de oude muren in de stadshart of ja je kon ook gewoon zeggen dat we in een doolhof waren beland. Met de meest kleine gangetjes en wegen.  En dan te bedenken dat wij het nauwelijks konden vinden want het was nog redelijk groot. Op dat moment was heel Alghero een stuk logischer ingedeeld. En een super leuk voor mij als skater er waren meer surf/skate stores dan hier in mijn eigen mini stadje want wij hebben er geen.

 

DAY 4

De laatste dag voordat we weer terug zouden vliegen naar Nederland. Het waaide alsof ik bijna weg gewaaid zou worden. Daar ging ons plan om de bergen op te fietsen en naar de klif en grotten te gaan. Letterlijk werd ons plan van tafel gewaaid maar al snel kwam en een nieuw plan. De trein... blijkbaar had Alghero een super klein treinstation en die trein ging naar de hoofdstad van de provincie. Wij gingen dus met een trein van een mini coupé naar Sassari. Okay deze trein ervaring was compleet anders dan reizen met NS. Dwars over dalen over kleine oude bruggen door de mooiste landschappen met loslopende schapen een station die midden in de bergen gesetteld was. Deze vintage ervaring heb ik geprobeerd deze dag vast te leggen. Omdat Sardinië over het algemeen het de sfeer van vroeger in zich had en nog steeds de volle glorie bevat.

 

Buone vibrazioni

(good vibes)


You Might Also Like

3 reacties

  1. Woooow Luna, wat een mooie foto's! Ik wil ook wel eens zo'n verrassingsreis doen maar langs de andere kant vind ik dat misschien net iets te spannend haha. Sardinië lijkt me echt een supermooi eiland. Liefs!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha opzich valt het mee het enige onzekere is de bestemming. En de rest is perfect geregeld. En als je echt niet naar een plek wil kan je dat aangeven. Ik vind het echt een aanrader. Jaaa Sardinië is echt heel mooi maar houd rekening met de siesta dat was voor mij wel even van ehh ja wat gaan we nu doen.
    Good vibes,

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie foto's! Helemaal zin om op reis te gaan nu.

    BeantwoordenVerwijderen

Popular Posts

Latest journey

Journey • Alghero

Spring break adventures.   De spring break zat er aan te komen... hoe kon je dat beter inplannen dan met een reis. Daar zaten we ...

Subscribe